Vopak

Over de opdrachtgever

Koninklijke Vopak N.V. is ’s werelds grootste onafhankelijke dienstverlener in tankopslag. Ze zijn gespecialiseerd in de opslag en overslag van vloeibare bulk chemicaliën, gassen en olieproducten.

Meer weten over Vopak? Bekijk ook eens hun website.

Onze bijdrage

Binnen Vopak heeft Ifmec het Facility Management naar een hoger niveau getild in zowel Nederland als België.

Onze Consultant heeft het FMIS systeem verbeterd binnen Nederland. Onze consultant kent het FMIS systeem van binnen en buiten en kon Vopak helpen optimaal gebruik te maken van het systeem en de beschikbare data.

Ook heeft Ifmec bij Vopak Rotterdam door middel van een Facility Coördinator de dagelijkse aansturing van de huismeesters en Servicedesk kunnen verzorgen. Het operationeel en tactisch contractmanagement soft- en hard services behoorde tot de verantwoordelijkheden. Ook heeft de Coördinator binnen de Facilitaire dienstverlening kostenoptimalisatie kunnen bewerkstelligen.

Bij Vopak België was de vraag aan Ifmec een andere. Hier moest niet zozeer de dienstverlening geoptimaliseerd worden, maar eerder de dienstverlening bij de Facilitaire afdeling verder opgezet worden. Hier stond het Facility Management nog in de kinderschoenen, maar juist door de opgedane ervaring en kennis van Vopak Nederland, kon onze Consultant snel grote stappen vooruit maken.

De Consultant heeft Vopak Antwerpen daarnaast kunnen helpen bij de coördinatie van diverse bouw- en huisvestingstrajecten. Op het gebied van Soft -en Hardservices heeft Ifmec het operationeel en tactisch contractmanagement voor Vopak verzorgd. Bovendien heeft de Consultant gezorgd voor kostenoptimalisatie. Ifmec heeft tevens de coördinatie verzorgd van in-en uithuizingen. 

Vopak