Feestelijke diploma uitreiking Post-HBO 2019

Vrijdag 13 december jl. was een feestelijke dag voor de negentien geslaagden aan de Ifmec Academy. Het welverdiende Post-HBO diploma werd uitgereikt in het Maarten Maartenshuis op Landgoed Zonheuvel, Doorn. Helaas kon door het slechte weer de traditionele ‘bordesscene’ niet plaats vinden, maar deze kon gelukkig vervangen worden door een groepsfoto op de grote trap in het Maarten Maartenshuis zelf.

De middag werd afgetrapt met een welkomstwoord van Leo Laanen gevolgd door een aantal mooie woorden van Michel Tobé namens de examencommissie. Daarna vond de diploma uitreiking plaats. Iedere student werd naar voren gevraagd alwaar de begeleider kort inging op het doorlopen traject met een ludieke foto die de deelnemer omschreef. Vervolgens werd het certificaat vol trots ondertekend. Het harde werken werd beloond!

Studenten Wim Haak en Harry Horstink hebben de opleiding zelfs met de titel ‘met genoegen’ behaald. Dit betekent dat de examencommissie van mening was dat hun stuk niet alleen relevant was voor de eigen organisatie, maar ook voor verdere ontwikkeling in het vakgebied. Wim Haak schreef een beleidsplan voor revalidatiecentra waarin hij de bakens heeft gezet voor facility management binnen revalidatiecentra in een snel veranderende wereld. Harry Horstink heeft in zijn onderzoek binnen de ouderenzorg het nieuwe werken en voedingsconcepten gekoppeld aan de wil van de organisatie om cliënten centraal te stellen.

Daarnaast zijn er nog zeventien belangwekkende stukken afgeleverd met een hoge praktijkrelevantie. Zo toonde het onderzoek naar Rijksbreed vergaderen aan dat de praktijkinformatie vanuit de locaties de hogere besluitvorming op dit terrein enorm kan verbeteren. Ook het onderzoek waarom innovaties binnen Defensie niet goed doorkomen en wat daar aan gedaan kan worden, liet zien hoe het facilitair perspectief van waarde is binnen zo een technologisch innovatieve omgeving. Het onderzoek naar Healing Environment is er één die vanuit een lange reeks onderzoeken vanuit Ifmec geïnitieerd zijn.

Na het officiële gedeelte werden de flessen champagne ontpopt en werd er nog enige tijd gemoedelijk geborreld en nagepraat. De hechte klas nam afscheid, maar niet voor lang! De studenten zullen elkaar nog vaak treffen op alumni-bijeenkomsten. Ook zal een deel van de groep het opleidingstraject vervolgen door in januari 2020 te starten met de MSc Facility Management.

We wensen alle geslaagden veel succes toe met zijn of haar verdere carrière!

Ook interesse om te starten met de Post-HBO opleiding? Er zijn nog enkele plaatsen vrij in de klas van 2020, welke op 31 januari van start gaat!