Young Professional van Ifmec valt in de Europese prijzen

Sofia – De jongste Young Professional van Ifmec, Heleen Arends, is in juni uitgeroepen tot “Winner of the European Students Award 2018”. Heleen deed tijdens de EuroFM European Facility Management Conference (EFMC) in Sofia mee met de jaarlijkse student competition, waarbij (bijna) afgestudeerde studenten uit heel Europa een presentatie geven over een onderzoeksproject welke aan de orde komt tijdens de studie.

Heleen, die de laatste fase van haar opleiding FM afrondt aan de Hanzehogeschool in Groningen zit voert binnen de Ifmec onderzoeksagenda een onderzoek uit naar de ontwikkelingen van voeding in de zorgsector. Haar pitch over dit onderwerp (zie onderstaande video) bracht haar bij de beste drie Europese studenten. Uiteindelijk hebben zowel de vakjury als de publiekjury Heleen uitgeroepen tot Europese winnaar. En wat is die prijs? Buiten veel erkenning en trots mag Heleen namens de sponsoren TOPdesk, FM Systems en de Ifma Foundation in oktober een bezoek brengen aan het globale Ifma’s World Workplace in Charlotte, North Carolina; een van de grootste facilitaire bijeenkomsten ter wereld.

Deelnemen aan deze EuroFM student competition biedt internationale erkenning en is een mooie kans voor studenten om een grote kans voor studenten om FM gerelateerde projecten of onderzoeken aan een internationaal publiek over te brengen. Ook dragen deze presentaties bij aan Europese erkenning en samenwerking voor en tussen zowel de universiteiten als het facilitaire vakgebied. Ifmec vindt deze samenwerking en profilering zeer belangrijk en moedigt om deze reden graag Nederlandse facilitaire studenten aan om hieraan deel te nemen. Binnen Ifmec bevindt Heleen zich in goed gezelschap, want zowel Young Professional Eva Buurma als Niels Peters hebben in 2016 meegedaan in Milaan, waarbij Niels deze competitie ook heeft gewonnen. Ifmec stelt jaarlijks vier excellente FM studenten in de gelegenheid af te studeren op onderwerpen die onderdeel zijn van de Ifmec onderzoeksagenda. Studenten die hiervoor in aanmerking willen komen kunnen zich melden bij heleen.arends@ifmec.nl.

Bekijk de video

Ivo Petkov2515