SDG 4

Kwaliteitsonderwijs

SDG 4 - Kwaliteitsonderwijs

SDG 4 - Kwaliteitsonderwijs

Onderwijs is een vakgebied dat zich voortdurend moet aanpassen aan de nieuwste ontwikkelingen. De technologie van vandaag maakt nieuwe manieren van onderwijs mogelijk. Duurzame ontwikkeling is bewust geïntegreerd in de programma’s van scholen en universiteiten.

Facility Management is een vakgebied met praktisch opgeleide mensen. Facilitaire bedrijven kunnen bijdragen aan kwaliteitsonderwijs door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op te leiden.

Green Hub
De Universiteit Twente (UT) heeft een “Green Hub” opgericht, een door studenten gerund centraal punt waar alle kennis en initiatieven rond duurzaamheid binnen de universiteit samenkomen en elkaar versterken.

De Hub draagt bij aan het realiseren van de duurzaamheidsambities van de UT. De universiteit vindt het belangrijk studenten te betrekken bij het integreren van duurzaamheid in onderwijs, onderzoek en de organisatie. Studenten ervaren zo hoe je duurzaamheid echt verankert binnen organisaties, ervaring die ze vervolgens kunnen gebruiken in organisaties waar zij later werkzaam zullen zijn.

Daarom kunnen studenten bij de Green Hub niet alleen hun duurzame initiatieven inbrengen, maar ook het hele proces van implementatie doorlopen.


Grootste opleider van Nederland
Als mensenbedrijf investeert CSU intensief in medewerkers. Opleiding vormt daar ineen belangrijke pijler. Iedere medewerker die bij CSU in de schoonmaak aan de slag gaat, volgt de basisvakopleiding. Deze opleiding verschaft kennis en inzicht op het gebied van algemeen schoonmaakonderhoud.

Een diploma geeft medewerkers niet alleen meer zelfvertrouwen, maar ook betere carrièrekansen.
Voor het zesde jaar op rij is CSU de grootste opleider voor de basisvakopleiding algemene schoonmaak in de branche.


Maak impact
Facilitair dienstverlener Breedweer merkte dat de vraag naar facilitaire medewerkers sinds 2015 is toegenomen. Om aan deze vraag te voldoen, benaderde Breedweer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Zo bieden ze hen een combinatie van werk en onderwijs op het gebied van Facilitair Management aan voor minimaal 26 uur per week. Hierbij gaat het om middelbaar beroepsonderwijs in niveaus variërend van 1 tot 4 (MBO). De arbeidsovereenkomst is minimaal 26 uur per week, zodat werknemers niet hoeven terug te vallen op sociale uitkeringen. Het doel van Breedweer is om impact op de samenleving te creëren. Van ludieke acties waarbij een glazenwasser gekleed is in een gevangenisuniform tijdens het schoonmaken van een gerechtsgebouw tot een briefje met de tekst: “Fatima heeft deze toiletbril schoongemaakt”.