Openingsconferentie 2018

Doorn – April 2018 | Ifmec kijkt terug op een geslaagde en waardevolle openingsconferentie. De Ifmec onderzoeksagenda voor 2018 met als thema ‘Focus in samenwerking’ is afgelopen vrijdag voortvarend van start gegaan. De bijdragen van de verschillende sprekers vervulden daarbij het gehele onderzoekspallet en zorgden voor veel inspiratie bij de deelnemers.

Zo werden de drijvende factoren achter het succes van Greenport Venlo gepresenteerd: Samenwerking met leveranciers vanuit een helder hospitality concept gericht op communitybuilding maakt dat Greenport versneld moet bijbouwen en innoveren en gezien wordt als een voorbeeldorganisatie in het binnen- én buitenland.

Interne ICT platforms gaan de samenwerking tussen Inhouse FM, ICT, HRM, Accountancy, Procurement Real Estate mogelijk maken en laten innoveren. Beschikbaarheid van data, samen met een gerichte enabling visie vergroot de effectiviteit van deze genoemde disciplines.

Nieuwe concepten zoals de blockchain leveren gigantische mogelijkheden voor inhouse diensten om te innoveren. De relatie tussen opdrachtgever en leverancier wordt fundamenteel anders ingericht dan de verkooprelatie zoals nu nog vaak het geval is.

Partnership gericht op innovatie met een goede afweging van risico’s en verantwoordelijkheden worden de toekomst, als het aan de gastsprekers ligt. Bovenstaande vraagt om een andere vorm van communicatie tussen partijen, waarbij niet meer in discussie gegaan wordt over zaken, maar waarbij een resultaatgerichte dialoog plaatsvindt.

De komende periode zullen deze onderwerpen in verschillende masterclasses door Ifmec Research & Innovation op Landgoed Zonheuvel met betrokken partijen worden uitgediept. De resultaten hiervan worden op 16 november gepresenteerd op de slotconferentie.

De presentaties van de Rob Akershoek, Brigitte de Haan en Paul Bessems zijn hieronder te vinden als downloadbare PDF door op de profielfoto te klikken. 

 

Rob Akershoek
De kunst om alles met alles te verbinden…
Samenwerking van bedrijfsondersteunende functies
Brigitte de Haan
Greenport Venlo:
Flexibiliteit als fundament voor samenwerking
Paul Bessems
Blockchain organizing:
What is it, why is it important and what can you do with it?