Volg ons Young Professional traject

Een mooie start van je carrière!

Word jij onze nieuwe Young Professional?

 

Werklocatie: Bij opdrachtgevers of ons kantoor in Doorn
Aantal uren: 36 uur per week
Startdatum: Per direct

 

Traineeship voor Facility- & Workplace talenten

Fotosessie 2023 (19)

Stroomt er facilitair bloed door je aderen? Vind je dat FM het verschil kan maken bij duurzame vooruitgang? Ben je mensgericht en hou je ervan zelf het verschil te maken? Wil je in een toffe omgeving werken en ook de kans krijgen jezelf te ontwikkelen tot een volwaardig FM-professional? Dan leren wij jou graag kennen!

Even over ons

Ifmec is het kenniscentrum op het gebied van facility management. Als organisatie- en adviesbureau richten wij ons op het facilitaire werkveld. Met circa vijfentwintig medewerkers, verspreid door Nederland, zijn wij actief in verschillende sectoren. Facility management in werkomgevingen speelt een belangrijke rol in de uitdagingen waar we als samenleving mee te maken hebben. Denk maar aan de impact van Covid, zoals werken op afstand, of de voedseltransitie. Een interessant speelveld waar Ifmec graag aan bijdraagt.

Jouw functie

Als Young Professional bij Ifmec neem je deel aan een tweejarig programma waarbij een mooie combinatie wordt aangeboden van werken en leren. In drie periodes van acht maanden werk je bij verschillende Nederlandse opdrachtgevers die zijn aangesloten bij het unieke programma van Ifmec. Je gaat in een korte periode hoogwaardige, diverse en brede ervaring opdoen in het vakgebied facility management. Dit geeft je de mogelijkheid jezelf in brede zin te ontwikkelen. Je werkt voor uitdagende opdrachtgevers aan actuele vraagstukken in verschillende sectoren. We werken onder meer voor zorgpartijen, gemeentes en andere publieke organisaties en hoogwaardige FM-leveranciers.

Tijdens het tweejarige programma werk je onder begeleiding van experts en een coach aan uitdagende projecten. Dit houdt in dat je vier dagen in de week bij een van onze opdrachtgevers werkt en twee vrijdagen in de maand doe je mee aan opleidingen, trainingen en workshops. Gedurende het hele programma staat jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling centraal!

Het programma sluit je af met het behalen van de Post-HBO opleiding Facility Management aan de Ifmec Academy. Daarna bestaat er de mogelijkheid door te stromen naar ons organisatie- en adviesbureau en onder onze begeleiding een gerichte masterstudie te volgen. Je tijd bij ons vormt daarmee het fundament voor de rest van je professionele loopbaan.

Collega's 6

Wat ga je concreet doen?

 • Je gaat opdrachtgevers blij maken door invulling te geven aan diverse facilitaire opdrachten waarbij je ook invulling kan geven aan de realisatie van je persoonlijke leerdoelen;
 • Je gaat aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling in een professionele omgeving;
 • Je neemt actief deel aan de intervisies met andere Young Professionals;
 • Je gaat veel sparren met Ifmec collega’s om zoveel mogelijk kennis op te doen binnen het vakgebied. Ook door het bezoeken van inspirerende evenementen, zoals die van FMN;
 • Je voert gesprekken met (potentiële) opdrachtgevers om zo vraagstukken en eventuele opdrachtmogelijkheden op tafel te krijgen. Dit doe je in afstemming en samenwerking met je Regiomanager;
 • Je volgt de Post-HBO opleiding Facility Management aan de Ifmec Academy waarbij je actief deelneemt aan de studiebijeenkomsten ten behoeve van het verbreden van je vakkennis en het opbouwen van je netwerk;
 • Je helpt mee met de organisatie van en deelt mee aan Ifmec-events en masterclasses, om kennis en ervaring te kunnen delen met collega’s en professionals uit het werkveld.

Werktijden en werkdagen

Gemiddeld ben je 32 tot 36 uren per week aan het werk bij een opdrachtgever. De vrijdag gebruiken we in het Young Professional programma als ontwikkeldag waarin jij investeert in opleiding en intervisie of relevante evenementen. We zijn flexibel met de invulling en tijden van je overige werkdagen. Zo krijg je de kans om een prettig eigen ritme hierin te creëren. Belangrijk hierbij is wel dat je het goed afstemt met je opdrachtgever en direct betrokkenen.

Je kunt je werkzaamheden uitvoeren op locatie waar je opdrachtgever gevestigd is, op ons kantoor op Landgoed Zonheuvel in Doorn, óf gewoon lekker thuis vanuit je eigen werkplek, welke wij voor je regelen!

Fotosessie 2023 (25)

Wat vragen wij van jou?

 • Je hebt een HBO of WO diploma met affiniteit en/of interesse in FM; 
 • Je bent leergierig en je wilt je ontwikkelen tot FM-professional; 
 • Je hebt maximaal twee jaar werkervaring;
 • Je beschikt over doorzettingsvermogen en bent van nature nieuwsgierig;
 • Je hebt een zeer goede beheersing van de Nederlandse taal.

Ifmec biedt jou:

 • Een marktconforme arbeidsovereenkomst voor 36 uur per week; 
 • Twee vrijdagen per maand neem je deel aan opleidingen, trainingen en workshops;
 • 22,5 vakantiedagen op basis van 36 uur;
 • Lidmaatschap van FMN, de vakvereniging van de FM-sector;
 • Een prettige werksfeer in een enthousiast, jong en vooral gezellig team;
 • Een goede werkplek, telefoon, laptop en mobiliteit naar behoefte; 
 • Fijne collega’s die dolgraag je sparringpartners en achterban willen zijn.

 

 

Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten over dit unieke programma?
Bel of app dan naar een van onze Young Professional coördinatoren: Marjolein Biert (06-13379915) of Esther Mannak (06-19192695), of mail naar werkenbij@ifmec.nl.

YP
IRE 6882