Doe eens duurzaam!

FM & de SDG's

Doe eens duurzaam! FM & de SDG's

Facility Management heeft op het behalen van de SDG's binnen organisaties een grote invloed, maar dit is vaak onvoldoende doorgedrongen in de top van organisaties. Ifmec stelt namelijk dat de bijdrage aan het behalen van de SDG’s binnen bedrijven en instellingen via de as van Facility Management loopt. FM kan worden gezien als een strategische discipline met een operationele focus, die productie in organisaties mogelijk maakt. Om deze reden is Ifmec samen met FMN en SDG House Campus Landgoed Zonheuvel een samenwerking aangegaan om dit besef door middel van een 17-delige videoproductie en een "living document" kenbaar te maken.

Onderaan deze pagina bevinden zich de 17 SDG-tegels. Klik op één van de tegels voor duurzame facilitaire inspiratie vol met praktijkvoorbeelden!

Videoproductie: Doe eens duurzaam!

Doe eens duurzaam! is dé videoproductie over hoe het facilitaire werkveld kan bijdragen aan het behalen van de 17 duurzaamheidsdoelstellingen van de VN; de SDG’s. Het behalen van de SDG's is wereldwijd een enorme uitdaging en lukt alleen als alle bedrijven en instellingen zich hiervoor inspannen.

Facility Management heeft op het behalen van de SDG's binnen organisaties een grote invloed, maar dit is vaak onvoldoende doorgedrongen in de top van organisaties. De gebundelde krachten van FMN, Ifmec en SDG House Campus Landgoed Zonheuvel maken dat in deze 17-delige videoproductie (één SDG per aflevering) duidelijk.

Bekijk de videoproductie "Doe eens Duurzaam! FM & de SDG's"

De Ifmec SDG Brochure 2021-2022

Dit “living document” laat per SDG zien hoe Facility Management bijdraagt aan het betreffende Duurzame Ontwikkelingsdoel. Continu wisselende goede voorbeelden illustreren hoe Facility Management in de praktijk bijdraagt aan het te behalen doel. Het document wordt sterker door continu best practices op te halen uit de markt en toe te voegen en de kennis achter de voorbeelden in het onderzoeksprogramma van Ifmec te delen. Bij het samenstellen van deze brochure is nauw samengewerkt met SDG Campus Zonheuvel en FMN (Facility Management Nederland); de vakvereniging van het facilitaire domein.

“Veel van de Best Practices laten zien dat een evenwicht tussen Planet, People en Profit het beste op bedrijfsniveau kan worden bereikt door Facility Management.”

 

 

Of download hier.

Benieuwd naar de vorige versies van de brochure?
Bekijk hier de tweede versie (2020 - 2021)
Bekijk hier de eerste versie (2019 - 2020)

 You can download the English brochure here.

 

Klik op je gewenste tegel en haal facilitaire inspiratie op bij iedere SDG