Terugblik Research & Reunion Event en Fusiefeestje 2023

"Elkaar inspireren." Dat stond er centraal, afgelopen donderdag 7 september tijdens ons Research & Reunion event, maar ook zeker tijdens het fusiefeest, waarbij we met zo'n 70 deelnemers terugkeken, maar met name vooruit hebben gekeken naar de toekomst van Ifmec. Op deze pagina vind je het verlag van deze dag, de aftermovie, de verschillende presentaties, en een foto impressie. Deze zijn onder aan deze pagina te vinden.

 

Download hier het programmaboekje.

 

Na een goede kop koffie tijdens het ontvangst op de inspirerende eventlocatie De Werelt in Lunteren heette Leo Laanen alle deelnemers van harte welkom. Peter Specker trapte het programma af met zijn keynotepresentatie over transparant inkopen binnen de Rijkshoverheid.

Keynotespreker Peter Specker Manager Inkoopinformatie Rijk, Ministerie van BZK

Peter heeft het Programmaplan Verbetering Inkoopinformatie Rijk opgesteld. De ratio achter dit plan is om gebruikers met 1-druk-op-de-knop toegang te geven tot de door hen gewenste inkoopinformatie. Inkoopinformatie die bruikbaar, betrouwbaar en beveiligd is. Het programmaplan heeft geresulteerd in zes projecten voor verbetering van
de inkoopinformatie Rijk. Peter vertelde over zijn visie op samenwerking, en hoe dit ook in Europees verband tot meer samenwerking moet gaan resulteren.

2023 09 07 10.42.23

Research & Reunion. Vervolgens gingen de deelnemers uiteen in twee groepen om de verschillende subsessies te volgen, die gegeven werden door de alumni van de Ifmec Academy. In steeds drie kwartier namen de afgestudeerden de geïnteresseerden mee in onderwerpen zoals duurzame kantooromgevingen en bedrijfsvoering, groene logistiek binnen de stad, en de strategische positie van FM. Alle zes de presentaties zijn terug te vinden onder aan deze pagina. Uiteraard was er ook genoeg ruimte voor ontmoeten en gezelligheid tijdens de verschillende pauzes. Ondanks de prachtige binnentuin die geheel tot onze beschikking stond bleven de meeste deelnemers tóch graag binnen in de met airco voorziene zaal, gezien de hoge temperaturen buiten tijdens deze dag...

R&R En Fusiefeestje 2023 (2)
R&R En Fusiefeestje 2023 (12)
R&R En Fusiefeestje 2023 (18)
CA200619 (1)

Fusiefeestje. Gedurende de middag wisten steeds meer gasten de weg naar Lunteren te vinden, want het Research & Reunion Event vloeide over in het Fusiefeestje! Adviesbureaus Ifmec en Wundershift hebben namelijk in juni 2023 hun activiteiten in facility management samengebracht, waardoor Ifmec nu een van de grootste onafhankelijke Nederlandse adviesbureaus in FM is, en dat moet gevierd worden!

Na een terugblik in de meer dan 25 jaar lange geschiedenis van Ifmec, keek Leo samen met André vooruit naar wat komen gaat. De Academy blijft in vertrouwde handen van Leo en zal zich op kort termijn gaan internationaliseren. André is de nieuwe directeur van Ifmec Consultancy en zal zorg blijven dragen voor een mooi ontwikkeltraject voor onze vele consultants en een goede samenwerking binnen het werkveld. Na de toast werd de bar geopend en konden de deelnemers onder het genot van hapjes, drankjes en een uitgebreide barbecue genieten van het mooie weer. 

Wij kijken terug op een inspirerende en gezellige dag en zijn trots op onze alumni, en iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan het programma. Graag ontmoeten we je op een van onze volgende evenementen, zoals onze Slotconferentie op vrijdag 24 november.

 

Bekijk alle presentaties:

Jos van Dommelen Facility Manager Fujifilm en almunus Executive MBA Ifmec

Vorig jaar blikte Gerard Versluis van Nationale Nederlanden (alumni MSc FM) terug op de ontwikkeling van FM bij NN. Dit jaar nam Jos van Dommelen ons mee in zijn ervaring als facilitair manager bij Fujifilm. Met name de ontmanteling van één van de grootste fabrieken van Nederland op een volstrekt duurzame wijze en daar ook nog geld aan overhouden was een facilitair huzarenstukje. Daarnaast vertelde hij ook over de breedte van het facilitaire werkveld bij een productiebedrijf.

Thijs Bantema Consultant Ifmec en alumnus MBA Ifmec

Thijs Bantema is Consultant bij Ifmec. Thijs is in 2023 geslaagd voor de opleiding MBA Facility Management met zijn onderzoek 'Duurzame facilitaire bevoorrading in de stad Groningen'. 

Dit onderzoek richt zich op de rol van FM in de verduurzaming van de (facilitaire) logistiek in een stad. 

Stefan van den Haselkamp Facility Manager Vreugdenhil Dairy Foods en alumnus MBA Ifmec

Stefan nam ons mee in zijn afstudeerwerkstuk van de MBA/MSc Ifmec/PPA naar een sustainable office. Het terugdringen van de CO2 uitstoot stond hierbij centraal.

Elnaz Nezam CSR & Innovation consultant Sodexo
en alumnus Post-HBO Ifmec

Elnaz heeft haar PHBO opleiding afgerond met een onderzoek naar de lokale ondersteuning van Sodexo bij Johnson & Johnson. Zij heeft met een verfrissende blik naar de bestaande organisatie gekeken. Zij wordt nu gevraagd op andere locaties haar kennis te delen, zoals zij ook in deze presentatie deed. Kijken vanuit het klantperspectief is een gamechanger.

Bibianne Schut Afstudeerstudent HBO Facility Management

Bibianne heeft haar HBO-opleiding FM afgerond met een onderzoek in het kader van de Ifmec onderzoeksagenda de strategische positie van FM. Bibianne heeft gekeken binnen de sector zakelijke dienstverlening naar de wijze waarop FM bij een verzekeraar is ingericht en hoe veranderingen in het primaire proces worden opgepakt. Dit alles met een zeer betekenisvolle uitkomst.

Hendrik Haaisma Manager facilitair & Smart Facility Services Van Wijnen en alumnus MBA Ifmec

Hendrik is na het behalen van zijn MSc/MBA van Veiligheidsregio Frieslân overgestapt naar Van Wijnen. Van Wijnen is één van de grootste bouwbedrijven van Nederland. Hendrik is hier als Manager Facilitair & Smart Facility Services actief bezig met innovatie vanuit het label Fijn Werken. Hij nam ons mee in de wijze waarop Van Wijnen inzet op innovatie, zowel binnen de bouw maar ook in de zoektocht naar technologische ontwikkelingen die bijdragen aan het Fijn (samen)Werken.

Bekijk de foto's van het event